Paardensportmassage

Alle paarden kunnen profiteren van sportmassage. Van de familiepony tot de topatleet. Paardensportmassage is de therapeutische toepassing van professionele sportmassagetechnieken toegepast op het paard. Voor de kunst van het masseren is het nodig om een diepgaand begrip te hebben van de anatomie en de interactie tussen skelet, gewrichten en spieren. Sportmassage is een bewezen fysieke en mentale therapie en is een goede voorbereiding op de sportieve prestaties van je paard. Tijdens een behandeling kijk ik zorgvuldig naar je paard en neem mogelijke oorzaken en gevolgen van spanning mee in mijn aanpak. Ik interpreteer de reacties en expressies van je paard en stem daarop af.

Ik ben gediplomeerd en erkend paardensportmasseur www.aerestrainingcentre-barneveld.nl/register-gediplomeerde-erkende-paardensportmasseurs

Voordelen van sportmassage:

  • verbeterde spierfunctie

  • verbeterde stofwisseling

  • verbeterde doorbloeding

  • verbetering van het algemeen welbevinden zowel fysiek als mentaal

Wanneer sportmassage?

Sportmassage is een goede aanvulling op de verzorging van je paard ter voorkoming van blessures. Maar ook als je paard regelmatig onder druk moet presteren is sportmassage een manier om te ontspannen en de balans te herstellen. Misschien is jouw paard aan de ene kant flexibeler dan aan de andere kant, of heb jij een paard die op bepaalde plekken van het lichaam gevoelig is. Wil je overleggen? Neem gerust contact op.

De behandeling:

Het is mijn streven dat je paard zich op z'n gemak voelt. Een ontspannen paard haalt meer uit een massage. We zoeken een plek waar je paard zich prettig voelt. Het liefst niet rond voertijd of als er net een wedstrijd op stal is. Voor de behandeling is een droog paard essentieel en een beetje schoon is prettig. We starten met een gesprek waarin we alle relevante informatie doornemen, zoals wat voor type is je paard, welke doelen willen jullie bereiken, sterke en minder sterke punten in de bewegingen van je paard. Vervolgens wordt door middel van palpatie, d.w.z. het zacht aftasten met de handen, in kaart gebracht waar ontspanning en spanning in het lichaam van je paard te voelen is. Daarna begint de massage die doorgaans een uur tot anderhalf uur duurt.

Na de massage stap je je paard een kwartier aan de hand en krijgt je paard bij voorkeur vrije beweging in de paddock of de wei.

 

NB. Sportmassage is een goede aanvulling op de verzorging van je paard en nooit een vervanging van de diagnose en zorg van een dierenarts.

.